Zoals een waterdruppel als hij valt op gloeiend ijzer

 

geheel verdwijnt

 

maar wanneer hij terechtkomt op het blad van een lotus

 

juweelglans geeft

 

en als hij onder gunstige sterren in een oester dringt

 

een parel zal zijn,

 

zo worden ook mensen door wat hen omringt

 

groot, middelmatig of klein

                                                Bhartari

Directies, personeel en leerkrachten

Kriebels

Kriebelt het als je op reis gaat? Kriebelt het ook als er de volgende dag een feest op je agenda staat? Kriebelt het ook als er iets belangrijks gaat gebeuren?

Toen ik klein was en ik ging met mijn ouders, broer en zus op reis of sinterklaasfeest naderde dan kriebelde het in mijn buik. Misschien was ik wel blij en bang tegelijk. Gelukkig voor wat ging komen, bang voor het onwetende wat zou komen. De herinnering zegt me wel dat het blije gevoel het overwon van de bange gevoelens.

Elk jaar rond het einde van de vakantie en het begin van het nieuwe schooljaar kriebelt het nog steeds. Blij om de kinderen terug te zien, om terug les te kunnen geven, bang om wat kan gebeuren. Maar ook hier is het belangrijk dat de positieve gevoelens het halen van de negatieve gevoelens.

Eigenlijk wil ik alle leerkrachten wat ‘kriebels wensen’ zodat ze met volle moed het lesgeven aanvangen. Ook alle leerlingen wens ik wat kriebels toe zodat ze gelukkig mogen zijn in de klas waarin ze terecht komen. Niet de resultaten van de toetsen tellen, wat wel telt … gelukkig zijn, zich kunnen ontplooien naar eigen capaciteiten,…  Dat is het belangrijkste! Laten we hopen dat leerlingen en leerkrachten zich kunnen ontplooien tot parels van mensen zoals in het prachtig tekstje van Bhartari (hierboven)

Annemie Demaré

Ontmoet onze leerkrachten

Nico Grymonprez
An Braem
secretaresse
Lisa_Van_Hoecke.png
Annemie Demaré
directeur
Mieke Denolf
denolf.mieke@telenet.be
turnleerkracht
chantal.png
Schermafbeelding 2020-09-27 om 12.35.06.